Bitterballen volgens het recept van Elly de la Mar

Benodigd:

ca. 400 gram rundvlees (draadjesvlees)
150 gram boter
300 gram bloem
ca. 1 liter bouillon (kruiden of rundvlees)
kruiden zoals zout peper paprika en wat je lekker vindt
2 of 3 eieren
paneermeel

Bereiding:

Braadt het vlees in de boter en laat het met wat water lekker gaar sudderen. Je kunt natuurlijk ook restjes vlees gebruiken

Maak intussen de bouillon en snijdt het vlees klein

In de pan waar nu de jus inzit doe je een flinke soeplepel bouillon en alle bloem. Dit alles goed roeren tot een gladde massa. Daarna steeds een beetje bouillon toevoegen tot de juiste dikte. Op smaak brengen met de kruiden en proeven *) of je het lekker vindt, hierna goed laten afkoelen. Snij het vlees in kleine stukje en voeg dat toe aan de ragout
Maak er nu bitterballen of kroketten van
rol deze nu één of twee keer door de losgeklopte eieren en haal ze door de paneermeel heen.

Geniet tijdens bv een gezellig feestje!


*) Let op de smaak is zachter dan na het afkoelen.

Download recept als Word document
Download recept als PDF document

KLIK HIERHOME