Cashewnotensoep

Voor 4 personen.

Benodigd:

2 stengels bleekselderij
100 gr ongezouten cashewnoten
35 gr boter
25 gr bloem
2 kruidenbouillontabletten
1 bekertje slagroom (125 ml)
125 ml droge witte wijn
Zout
Peper
1/2 zakje verse bieslook 25 gr
Keukenmachine

Bereiden:

Bleekselderij schoonmaken en in dunne plakjes snijden.
Cashewnoten in keukenmachine fijnmalen.
In (soep)pan botersmelten.
Bleekselderij (op 2 el na) ca. 3 minuten zachtjes roerbakken.
Bloem en de gemalennoten erover strooien en het geheel al roerend nog ca. 2 minuten zachtjes bakken.

Afwerken:

Verkruimel de bouillonblokjes boven de soeppan en voeg 8 dl water toe.
Breng de soep aan de kook en gedurende 10 minuten zachtjes doorlaten koken.
Slagroom, wijn en achtergehouden bleekselderij toevoegen en onderwijl de soep blijven roeren. Nu de soep gedurende 1 minuut nog verwarmen en opsmaak brengen met zout en peper. Doe de soep in diepe borden en snipper er wat bieslook overheen.
Serveer het geheel samen met lekker geroosterd witbrood erbij.

Download recept als Word document.
Download recept als PDF document.
Nog geen PDF Reader? Klik dan Hier

KLIK HIERHOME

KLIK HIERNaar de recepten pagina.