"Ovenschotel met gehakt en andijvie"

Benodigd voor 4 5 personen;
ca 1 kg aardappelen
1 dl volle melk
2 dl slagroom
Zout, peper en nootmuskaat
75 gr mager ontbijtspek
500 gr mager gehakt
2 dl gezeefde tomaten
100 gr verkruimelde roquefort
ca 400 gr andijvie

Deze ovenschotel kunt u ruim van tevoren maken, zodat u hem alleen nog maar in de oven hoeft te zetten.

Kook 1 kg aardappelen in kokend water met zout gaar in circa 25 minuten.
Laat de aardappelen uitlekken en stamp ze fijn.
Roer 1dl volle melk en 1 dl slagroom door de aardappelen.
Breng ze op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Bak 75 gr mager ontbijtspek in reepjes in circa 8 minuten krokant in een droge koekenpan. Voeg 500 gr mager gehakt toe en bak dit rul.Voeg 2 dl gezeefde tomaten en 100 gr verkruimelde roquefort toe en bak het mengsel nog even tot een deel van het vocht verdampt is.
Breng ze op smaak met zout en peper.
Roerbak de andijvie 5 8 minuten in boter tot deze geslonken is.
Voeg 1 dl slagroom toe en verwarm het gerecht nog 2 3 minuten.

Breng ze op smaak met zout en peper. Schep het gehakt in een ingevette ovenschaal, schep de andijvie op het gehakt en eindig met de aardappelpuree.
Strooi er 60 gr geraspte kaas over en bak het gerecht in ca 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200 C.

Download recept als Word document.
Download recept als PDF document.
KLIK HIERHOME