Knoflooksoep.

Het is het overbekendee recept van Nelleke van Le Couderc en om de herinnering te bewaren aan Frans de kok die het bereide zodat je het nooit meer kan vergeten.

Benodigd:

    3 eetlepels olie of boter,
    3 eetlepels bloem,
    1/2 liter water,
    halve liter melk.
    Dan niet minder dan 7 tot 9 tenen knoflook!!!!!!!!!
    1 ei
    1 eetlepel azijn.
    Bouillonpoeder voor één liter.
    Daarna nog een beetje peper en wat zout.

Bereiding

De olie of de boter verwarmen met de bloem en zanderig roeren.
Dan de knoflook uit de knijper toevoegen.
Je mag die ook pletten, maar hij moet wel heel fijn worden.
Melk al roerend erbij (roux) en water met bouillon erbij.
Ei splitsen en eiwit erdoorheen roeren (in slierten).
Eigeel met azijn mengen en vlak voor het opdienen toevoegen doe er wat
crouton bij en strooi er nog wat peterselie over.

 
Download recept als Word document.
Download recept als PDF document.
 
KLIK HIERHOME