Recept voor 40 Vietnamese loempia's

Goed mengen

Benodigd:

500 gr Gehakt H.O.H.
500 gr uien
500 gr winterwortels
200 gr taugé
2 á 3 theelepeltjes vetsin
Loempiavellen 40 stuks deze moeten zijn; 21,5 x 21,5 cm en kun je vinden in de diepvriesvakken.
125 gr Hele dunne witte Vermicelli bij een Turkse winkelier.
5 theelepeltjes suiker
2 á 3 theelepeltjes zout
Peper naar smaak toevoegen.

" Vermicelli weken in heet water, touwtjes verwijderen, in stukjes snijden
" Uien en wortels fijnmaken
" Taugé wassen en doormidden breken
" Alles door elkaar mengen/kneden

Bereiding:

Neem de loempiavellen en rol deze vlak op een blad, zodanig dat deze als een ruit voor je ligt.
Vul op 2 derde van af de onderkant een hoeveelheid van de gemengde/ geknede vulling en sla de onderste punt hierover heen.
Trek het geheel een beetje strak en rol een slag op.
Sla nu de buitenste, rechter en linker, punten naar binnen en rol nu verder.
Let erop dat het niet te los wordt opgerold.
Maak het laatste, bovenste, puntje een beetje nat met water en plak deze nu op de rol vast.

Plaats alles in de diepvriezer en laat de loempia's bevriezen.

Haal ze dan uit de vriezer en bak ze in b.v. zonnebloemolie van 1800 C gedurende 4 minuten lichtbruinend.

Serveer deze met Sweet Chilli Sauce en.......Eetsmakelijk


Download recept als Word document
Download recept als PDF document

KLIK HIERHOME