Mosterdsoep met cantharellen en truffel

Ook weer recept die we hebben gegeten maar die niet naar eigen idee is gemaakt.

Dit recept is voor vier personen.

Benodigd:

    1 Truffel
    1 aardappel, vastkokend
    100 gr cantharel
    1 lt Kippenbouillon
    8 dl room
    4 el mosterd
    olijfolie
    1 klont boter, koude
    4 takjes verse kervel
    zout
    Peper

Bereiden:

De bouillon tegen de kook aanbrengen en de truffel hierin in ongeveer 15 minuten gaar pocheren.
De truffel schillen en de schilletjes terug doen in de bouillon. De cantharellen schoonborstelen. De steeltjes afsnijden en samen met de room bij de bouillon doen. Het geheel even laten doorkoken, tot er nog iets meer dan de helft is overgebleven. De soep met de staafmixer pureren, door een zeef schenken en op smaak brengen met mosterd, peper en zout.
De voorverwarmde soepborden in het midden garneren met warme aardappel en cantharellen. De truffelplakjes hier tegenaan zetten. De soep met de koude boter opkloppen en in de bordenscheppen. De mosterdsoep met een takje kervel garneren en direct serveren.

Download recept als Word document.
Download recept als PDF document.

KLIK HIERHOME