Notensoep

Ook weer een recept die we hebben gegeten maar die niet naar eigen idee is gemaakt.

Benodigd (4 personen)

    1 Venkelknol met venkelgroen
    125 gr ongezouten cashewnoten
    450 gr boter
    30 gr bloem
    9 dl water
    2 kruiden- of groentebouillontabletten
    1 bekertje schenkbare créme fraîche
    1 dl droge witte wijn
    Zout
    Peper
    wat geroosterd brood
    kruidenboter

    Voorbereiden:

    Snijdt de steel en stronk van de venkel
    Bewaar het venkelgroen voor garnering
    Halveer de venkel en snijd of schaaf de helften in dunne ringen
    Maal de noten fijn met de staafmixer of in de keukenmachine


    Bereiden:

    Smelt de boter in een soeppan
    Roerbak de venkelreepjes 3 minuten
    Strooi de bloem en de gemalen noten erover en bak ze al roerend 2 minuten bruin
    Giet er in gedeelten, al roerend 9 dl water bij, voeg de bouillontabletten toe en kook de soep zachtjes gedurende 10 minuten
    Roer daarna de créme fraîche en de wijn erdoor en verwarm zonder te koken
    Meng het gesneden venkelgroen door de soep
    Breng op smaak met peper en zout
    Serveer bij de notensoep een geroosterd brood met kruidenboter

    Download recept als Worddocument
    Download recept als PDF document
    KLIK HIERHOME