Spinaziesalade met sliptong en sinaasappeldressing

(voorgerecht, 4 personen)

    1 perssinaasappel
    2 teentjes knoflook, geperst
    1 ei grove mosterd
    8 ei olijfolie
    bloem
    4 sliptongetjes
    1 zak panklare spinazie (300 g)
    1 zakje amandelschaafsel (45 g. Baukje)

Bereiden:

Sinaasappel schoonboenen en helft van schil boven slakom raspen. Sinaasappel uitpersen en sap door rasp roeren. Knoflook, mosterd en 6 ei olie toevoegen en geheel tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper.
2 Bloem op plat bord strooien. Sliptongetjes een voor een door bloem wentelen. in droge koekenpan amandelschaafsel lichtbruin roosteren. Op bord laten afkoelen. In grote koekenpan rest van olie verhitten en sliptongetjes in ca. 6 min. goudbruin bakken. Vis uit pan nemen en fileren. Filets met zout en peper bestrooien en halveren. 3 Spinazie en amandelschaafsel door dressing mengen. Spinaziesla over ier borden verdelen en lauwwarme visrepen erop leggen.



Download recept als Word document.
Download recept als PDF bestand.
KLIK HIERHOME