I Hartig voorafje. Volgens Nederlands recept.
II Bruschetta. Volgens Italiaans recept.

Benodigd:

Gesneden donker bruinbrood
Knoflook
Tomaat
Olijfolie
Gerookte ham

Bereiding:


Rooster de plakken brood

Maak intussen een paar knoflookteentjes schoon en snijd deze in grote stukken.

Het verdere bereiden doet ieder voor zich aan tafel.


Wanneer het brood is geroosterd, rasp dan de knoflook over de harde oppervlakte van het brood. Doe dit ook met een stuk van de tomaat en giet er dan wat olijfolie overheen. Beleg hierover een plak gerookte ham.

Eetsmakelijk!!




Hieronder heb ik van de fabriek Pane-Italiano in Breda het Italiaanse recept geplaatst.

Bruschetta:



Snijd de ciabatta van Pane Italiano door in de lengte en leg vervolgens onder de grill of salamander. Daarna insmeren met knoflook of pomodori en besprenkelen met olijfolie.
Beleggen met plakjes pomodori(tomaten) en garneren met stukjes mozzarella.
Nog even graniteren om de kaas te laten smelten.
Besprenkelen met olijfolie en strooi er vervolgens een beetje zeezout over.



Basta!



Download dit Nederlandse recept (I) als Word document.
Download dit Nederlandse recept (I) als PDF document.

Download dit Italiaanse recept (II) als Word document.
Download dit Italiaanse recept (II) als PDF document.


KLIK HIERHOME